Google AMP
Makes Mobile Websites
Run on Pure Rocket Fuel

byGoogle & Enabled
SEPTEMBER 18, 2024

For many, reading on the mobile web is a slow, clunky and frustrating experience - but it doesn’t have to be that way. The Accelerated Mobile Pages (AMP) Project is an open source initiative that embodies the vision that publishers can create mobile optimized content once and have it load instantly everywhere.

We welcome this project because it accelerates the consumption of mobile content and preserves the business model that finances quality journalism

Antonio Manuel Teixeira Mendes

For many, reading on the mobile web is a slow, clunky and frustrating experience - but it doesn’t have to be that way.

More About AMP More by Enabled

Derslik sayısı 14 yılda 2 katına çıktı

5 Ekim 2016 Saat: 15:05
Derslik sayısı 14 yılda 2 katına çıktı
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, son 14 yılda yapılan derslik sayısının 300 bini geçtiğini belirtti.

Erdem, eğitimde fiziki mekanlar konusunda Türkiye'de ciddi mesafeler kat edildiğini söyledi. Derslik sayısının 2002'den bu yana yaklaşık iki katına çıkarıldığını dile getiren Erdem, "Cumhuriyet tarihinde yapılan derslik kadar biz yeni derslik yaptık. 2002 ile 2016 arasında yaptığımız derslik sayısı 300 bini geçti. Hükümeti 350 bin derslikle aldıysak bir 300 bin derslik de yaptık. Bu sayı sürekli değişmektedir" dedi.


Terör örgütü FETÖ'ye bağlı okulların Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildiğini hatırlatan Erdem, bu kapsamda 1059 okulun devralındığını, bu okullarla derslik sayısının daha da artacağını belirtti.
Eğitimdeki insan kaynağıyla ilgili gelişmelere de değinen Erdem, Bakanlıktaki öğretmen sayısının 2002'de 450 bin olduğunu, son 14 yılda ise 547 bin öğretmen atayarak insan kaynağı sorununu çözdüklerini söyledi.


Müfredatta yenilikler yapıldı
Erdem, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere 300 milyon kitap dağıttıklarını anlattı. Müfredatta düzenlemeler de yaptıklarını söyleyen ve yapılan çalışmalarla 58 kitapta düzeltmelere gidildiğini belirten Erdem, şunları söyledi:


"Çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Kiminin bir sayfasında, kiminin bir konusunda, kiminin başlığında değişiklikler gerektir. Tekrar her dönem müfredatın üzerinde duracağız. Hem dünyaya entegre olmak adına hem gelişmelere hem de kendi ülkemizin ihtiyaçlarına yönelik daha sade, daha anlaşılır bir hale getireceğiz. Bizler kurbağanın iç organlarını gördük biyolojide. Hangimize bunlar ihtiyaçtır? Biz kendimize yaşamda ihtiyaç olacak, alanında ilerleyeceksek de ona altyapı olacak müfredata yöneleceğiz. Mesleki eğitimde de belki biraz daha sadeleştireceğiz. Adam mühendis olmak istemiyorsa biz ona çok yoğun bir matematik vermek yerine kuracağı iş alanında yeterli matematiği vermek adına bu anlayışla daha dinamik bir yapıya kavuşturacağız."

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız